Behandelingen

Medicatie

De eerste stap in de behandeling of preventie van een hartziekte is meestal medicatie. 

lees meer >

Hartrevalidatie

Indien u behandeld wordt voor hartfalen, kransslagaderproblemen of na hartchirurgie kan uw cardioloog u uitnodigen om deel te nemen aan het hartrevalidatieprogramma.

lees meer >

PCI (plaatsen van een stent)

PCI of Percutane Coronaire Interventie is de procedure waarbij via een katheter een vernauwing of verstopping in de kransslagaders wordt behandeld .

lees meer >

Pacemakerimplantatie

Als het eigen elektrische systeem van het hart ziek is en een te lage hartslag veroorzaakt, kan de hartspier via een uitwendige bron gestimuleerd worden, namelijk door het implanteren van een pacemaker.  

lees meer >

Elektrische cardioversie

Een elektrische cardioversie is een behandeling voor voorkamerfibrillatie of voorkamerflutter.

lees meer >

Inwendige defibrillator (ICD)

Een inwendige defibrillator of ICD (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator) is een speciaal soort hartstimulator dat wordt geïmplanteerd bij mensen.

lees meer >

Ablatie

Een ablatie is een interventie die wordt uitgevoerd om bepaalde hartritmestoornissen te behandelen.

lees meer >

Overbruggingsoperatie (CABG)

Een overbruggingsoperatie (Coronary Artery Bypass Graft of CABG) is aangewezen indien vernauwingen ter hoogte van de kransslagaders worden vastgesteld die niet in aanmerking komen voor het plaatsen van een stent.

lees meer >

Klepoperatie

Bij aanwezigheid van ernstig hartkleplijden is een chirurgishce ingreep de voorkeursbehandeling indien de algemene toestand en de leeftijd van de patiënt dit veilig toelaat.

lees meer >

TAVI

Bij een ernstige vernauwing van de aortaklep en een hoog operatief risico door leeftijd of andere aandoeningen kan geopteerd worden om aortaklepvervanging te doen via een katheter (buisje) geplaatst in de liesslagader.

lees meer >

Mitraclip

Een Mitraclip is een nieuwe behandeling via de lies waarbij één of meerdere nietjes (clips) worden geplaatst op de mitralisklep om lekkage te verminderen.

lees meer >